Sheryl Lauwerends

Over Sheryl
Sheryl Lauwerends is geboren in Suriname en vanaf haar zesde jaar opgegroeid in Nederland. Vanaf haar elfde begon ze creatief met stof om te gaan en kleding te maken, later is zij als hobby ook oude meubels gaan stofferen, gordijnen en sierkussens gaan maken. Op haar dertiende leerde ze de traditionele natuurlijke Afro-haarstijl, Cornrows, en heeft zij zichzelf andere traditionele Afro-haarstijlen (Twists, Coils en Vlecht-extensions) en creatieve kapsels aangeleerd. Ze heeft meer dan 30 jaar ervaring in het verzorgen van kroeshaar.

Vanaf haar zestiende was haar jeugddroom een eigen onderneming te starten. Gepassioneerd door het pracht van natuurlijk kroeshaar, oog voor de schadelijke chemische kroeshaarverzorgingsproblemen, en het intensief dragen van extensions wat schadelijk kan zijn, en ge´nspireerd door het verleden, moeders en oma's die zij observeerde, die het natuurlijke kroeshaar van hun (klein) kind(eren) met liefde en geduld verzorgde en haar moeder die voornamelijk natuurlijk kroeshaar droeg en draagt, is zij in 2009 van start gegaan om deze droom te realiseren:
Happy 2B Natural.

Om meer te weten over natuurijk kroeshaar en ge´nteresseerd in Sisterlocks«, heeft zij in Londen Sisterlocks« trainingen gevolgd: in november 2009, oktober 2011 en oktober 2012. Zij is in november 2009 en oktober 2011 opgeleid door Michelle Laron Bryant, Sisterlocks«  Master Trainer/professioneel hairdresser uit Amerika en in 2012 door Michelle Laron Bryant, Sisterlocks«  Master Trainer/professioneel hairdresser en Roxanne Ray, Sisterlocks«  Master Trainer/professioneel hairdresser uit Amerika.

Sheryl Lauwerends heeft meer dan 20 jaar op kantoor gewerkt, waarvan de laatste 13 jaar tot 2009 in de bank en verzekeringswezen. Zij is afgestudeerd in Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam-Hogeschool van Economische Studies.

Hair journey
Vanaf haar 15e en de daarop volgende 18 jaren heeft zij haar haar op de volgende manieren gedragen: curly, gerelaxed haar, gepressed haar (met een presskam, voorganger van de stijltang), natuurlijk haar, Vlecht-extensions. Sheryl verzorgde voornamelijk haar eigen haar (Vlecht-extensions, pressen, natuurlijk haar), en ging af en toe naar een kapsalon. 
Sheryl Lauwerends draagt vanaf 2000 haar kroeshaar definitief natuurlijk. In 2001, 2005, 2008 en 2011 droeg zij een TWA (teeny weeny afro), Afro-puffs (Afro met een haarband erin), Vlecht-extensions en Twists.

Sheryl is so Happy 2B Natural en wil deze ervaring met u delen, door middel van kennisoverdracht en het aanbod van haar natuurliijke haarverzorgingsdiensten.

Passie
Natuurlijke kroeshaarverzorging, creatief bezig zijn met haarkapsels, (vintage) Fashion. 

Hobbyĺs
Documentaires, (black) history, komedie en creatief zijn met (recycling) homedecoration.

Interesses
Ge´nteresseerd in een gezonde lifestyle, gezond lekker eten en bewegen. Door het fotograferen van haar klanten en fotoĺs maken voor haar webshop, is Sheryl ge´nteresseerd geraakt in fotografie.


 

Sheryl Lauwerends, gecertificeerde Sisterlocks« consultant /Personal natural hairstylist, Amsterdam, Diemen, Nederland, happy2bnatural.com 
 

 

Nu Jij Facebook Twitter MSN Reporter Delicious ekudos Hyves Linked IN Digg.com, Digg it ! Google Reader